Shopping

Idag har jag varit i stan och shoppat lite kläder som jag kände att jag kunde behöva nu. Det blev bland annat den stickade tröjan som jag la upp för ett par dagar sedan som ligger i inlägget under detta. Köpte även ett par byxor som är blåa, hmm aa, tänka sig att inte jag köper svart. Jag köpte även en jättestor och mysig scarf på Cubus med lite stjärnor på som jag ska götta in mig i nu när det är kallt. Och kanske det bästa köpet av allt var en ny matlåda med inbyggd frysklamp i locket. Det räcker att man lägger locket i frysen i 10 minuter och så håller den i 7 timmar, och man slipper klonka på matsäcken. Den är sjukt smart och finns i två storlekar och en massa fina färger. Jag valde rosa och turkos!
 
 

Kallt!

Har ni tänkt på att det är jäkligt kallt där ute nu? Allt hände bara poff, så var det 10 grader. Jag ska iallafall, när jag har tid och mod att göra av med pengar, åka in till staden och handla lite snygga stickade tröjor. Ett par nya byxor skulle jag också behöva, samt ett bara nya schnygga skor. Mm, det här blir nog bra.
 
Hittade iallafall en snygg tröja som jag ska införskaffa mig för goda 199 kronor!
 

Äntligen klart

Har äntligen blivit klar med mitt och Semirs Sims hus. Har ju inte spelat Sims på år och dar´ känns det som eftersom datorn har varit hemma och jag är ju alltid här hos Semir. Men nu jädrar har vi byggt klart huset och jag är fett nöjd. Har till och med spelat en hel del så nu har vi båda gift oss plus fått tvillingar, kan det bli bättre? Såhär blev resultatet.
 
 
 
 

Studieteknik

Nu har många, men inte alla, men många börjat någon typ av skola. Det kan vara högstadiet, gymnasiet, högskolan/universitet eller komvux. Jag själv har börjat läsa på högskola till förskolelärare. Än så länge är det kul och intressant, och att läsa i en bok är inte så jobbigt som det var för två år sedan då jag gick lärarutbildningen.
Jag har lite tips att komma med för att göra skolan lite roligare och lättare. Tips som faktiskt jag själv använder.
 
Använd dig utav överstrykningspennor eller färgpennor för att skriva rubriker eller stryka över saker som du tycker är viktigt under dina föreläsningar. På så sätt är det roligare att skriva, och sedan att läsa plus att man är extra aktiv under föreläsningen.
 
När du ska läsa i en bok så använd post-it lappar, alltså små som ser ut som en flik och som finns i många färger. Använd dem i plast, ja de är lite dyrare, men så mycket bättre! Dem i papper går bara i sönder eller så lossnar klistret.
 
Om du har köpt en bok som du ska läsa så är det bra att använda post-it lapparna för att visa vilken sida viktig information står på. Men annars kan du stryka över det som är viktigt med överstrykningspenna. Du har ju trots allt köpt boken, och det blir lättare och roligare att läsa senare.
 
När du ska läsa inför ett/en seminarie/lektion eller tenta/prov i en bok full med text... planera i god tid. Ha ett mål att läsa 10-20 sidor varje dag, så slipper du sitta kvällen innan med 70 sidor.
 
Ha en kalender för att ha mer koll, eller använd din telefon eller surfplatta. Jag gillar kalendern eftersom man gör den personlig. Skriv ner viktiga saker så som händelser, läxor, tider och salar och gör allt i färg om du så vill för att piffa upp den tråkiga vita kalendersidan.

RSS 2.0