Sims Medeltiden Recension

Jag har haft Sims Medeltiden sen i torsdags och har spelat flitigt. Tänkte berätta lite vad spelet går ut på även fast det är svårt eftersom jag själv inte riktigt har kommit in i det.

Iallafall så skapar du ett kungadöme där då väljer en monark alltså en kung eller drottning. Du kan göra kungen och drottningen själv, men där finns även färdiga. Efter du har fixat monarken drar spelet igång och du ska göra olika uppdrag. Där finns en speciell knapp eller ikon man klickar på för att se uppdragen och det kan vara allt från ett bröllop, att du ska anordna det, till att hitta ett borttappat barn eller att döda monarken. Dessa uppdrag dyker oftast upp lite längre in i spelet och jag kan förklara varför senare.

När du gör dessa uppdrag och klarar dem så får du poäng, jag tror de heter UP. Men där finns även RP poäng som jag inte riktigt har förstått mig på än så länge, men de är inte lika viktiga som UP poängen är. När du har fått tillräckligt med UP poäng efter olika uppdrag kan du expandera ditt kungadöme genom att bygga en kyrka, smed, spiontorn, läkartorn, trollkarlstorn och så vidare. När du skapar till exempel en kyrka så kommer du även att skapa en präst antingen kvinnlig eller manlig. Beroende på nästa uppdrag som kommer upp så kan det vara att du eventuellt ska spela prästen. Så för varje "yrke" du skapar så skapar du även en sim att spela vid de olika uppdragen.

Så långt har jag kommit i spelet ungefär. När du ska börja spela och välja om du vill skapa ett nytt kungadöme eller om du vill fortsätta med ett tidigare finns det som en cirkel med en massa lås som kommer att öppnas en efter en när du har klarat ett specifikt lås i ditt kungadöme. Jag kom så långt med mitt första kungarike, och efter det fanns där inga uppdrag längre, mer än ett som egentligen inte var ett uppdrag som hette "Fritid" vilket menas med att simmarna behöver inte följa sina plikter. Varje sim får två nya plikter varje dag vid klockan 9 som de måste klara inom 24 timmar, annars får de sämre fokus. Detta fokus är typ detsamma som humör.

Iallafall det dära med låsen, ett lås hade iallafall öppnats och jag klickade på det och då stod det att jag skulle göra ett nytt kungadöme, så då gjorde jag det med en sim från mitt förra kungadöme som när jag spelade det skulle resa iväg för att skapa ett eget kungadöme. Så just nu är hon drottning i det nya kungadömet.

Det låter komplicerat, men man vänjer sig och det är lätt att spela uppdragen för där står klart och tydligt vad du ska göra, och kommer upp ikoner på människor som du ska prata med och så vidare. Vad som är bäst med Sims Medeltiden är att de bara har två behov, eller hur man nu ska uttrycka sig. I vanliga Sims har de ju hunger, komfort, hygien, kul och så vidare. I Sims Medeltiden har de bara hunger och sömn som du behöver ha koll på, vilket är himla skönt. Så där är en stor förändring jämfört med de andra spelen.

Det betyg jag hade tänkt sätta för detta spel av fem möjliga J är:





Anledningen till tre J är för att det är svårt, lite halv komplicerat och det tar ett tag innan man kommer in i det. Det är verkligen inte som de andra Simsspelen vilket kanske är kul och så men det är verkligen ett helt annat spel.

Placera tavlor var som helst på väggen

Jag vet inte om det här har skrivits innan bland fusksidor för detta chockade mig när jag byggde ett hus. Jag kunde helt plötsligt när jag scrollade med musen och skulle placera en tavla på en vägg göra så att den kom långt upp på väggen eller långt ner. Jag kunde även sätta två tavlor under varandra med hjälp av denna funktion.

Såhär gjorde jag:

1. Jag skrev koden moveObjects on. Det är viktigt att koden är precis likadan som jag skriver den här.

2. Efter det tar du en tavla och ska sätta den mot en vägg. Då scrollar du med scrollern på din mus (vet inte huir det fungerar om man inte har en scroller) och då sert man en liten pil som kommer upp som visar upp eller ner.

3. Om du scrollar upp kommer det en pil uppåt (tror jag) och tavlan flyttar sig uppåt, och sen samma sak gäller om du vill placera den neråt.


Gör behoven statiska

Detta tips går hand i hand med tipset om hur man drar upp humörmätaren och vänskapen hos simmarna. Men detta tips riktar endast in sig på humörfusket. När du använder humörfusket måste du hela tiden dra upp humöret eftersom det försämras hela tiden. Alltså måste du dra och dra och dra, vilket kan vara jobbigt. Istället kan du göra behoven statiska, alltså att du inte behöver dra utan att humören stannar på topp hela tiden. Såhär gör du:

1. Håll in tab + ctrl + c för att få upp fuskrutan.

2. Skriv in den här koden, och exakt så här: testingCheatsenabled true och sedan klicka enter.

3. Håll in tab och klicka på brevlådan och välj sedan "gör behoven statiska".

4. Klart!

5. Om du vill ta bort att behoven är statiska håller du in tab och klickar på "gör behoven dynamiska".

Humörfusket

I Sims 2 fanns det en lång kod som gjorde att man kunde dra upp simmarnas humör, färdigheter och vänskaper. Det finns även en sådan här kod för Sims 3 vilket är nästan samma kod som den i Sims 2, skillnaden är bara att några ord fattas och vissa bokstäver ska vara stora.

Den andra skillnaden med den här koden är att den inte drar upp färdigheterna tyvärr vilket suger. Du kan alltså endast dra upp humöret och vänskaperna. För att kunna göra detta gör du såhär:

1. Håll in Tab + ctrl + c och du får upp fuskrutan högst upp av datorfönstret.

2 Skriv in den här koden, och exakt såhär: testingCheatsenabled true

3. Klicka enter och koden fungerar

Sims Tips

NÄR DU SPELAR

- S3: Hur man gör för att förlänga simmens liv (ambrosian).


KODER

- S3: Humörfusket (Dra upp simmarnas humör och vänskap).
- S3: Gör behoven statiska (Simmarnas humör håller sig på topp hela tiden).


NÄR DU BYGGER

-
S3: Placera tavlor var som helst på väggen (Högt upp på väggen eller långt ner)

Hur man gör ambrosian

I Sims 3 kan simmarna lära sig nya matlagningsrecept. Det svåraste receptet är ambrosian och kostar 12 000 simdaler. Ambrosian gör att man föryngrar simmarna så om en sim till exempel har två dagar kvar till att åldras och äter av ambrosian så föryngras simmen till att ha 26 dagar kvar till att åldras. Så hur gör man för att göra en ambrosia.

1. Först måste simmen ha tillräckligt med livsönskningspoäng för att kunna köpa samlarassistenten. Tror att den "kostar" 50 000 poäng.

2. Ut och leta frön, och leta då efter unika frön. Odlar fröna och då måste du ha full nivå på trädgårdsmästeri.
Förhoppningsvis så får du när du odlat klart livsplantan som är en av huvudingredienserna.

3. Nu ska du ut och fiska, och då ska du fiska på kyrkogården på natten. Du ska där fiska upp dödsfisken. Vet inte riktigt var exakt det finns sjöar vid kyrkogårdarna vid de olika världarna, men på The Sims 3.com kan man ladda ner en värld som heter Riverview och då är det floden bakom kyrkogården som du ska fiska i. Där ska det finnas en brun fläck i vattnet. Prova att ha en skalare (fisksort) som bete.

4. Nu när du har livsplantan och dödsfisken ska du träna upp din sims matlagningskunskaper till 10. Efter det köpa receptet som finns i bokhandeln.

5. Nu ska det förhoppningsvis fungera, har inte provat själv men håller på att träna upp simmarnas färdigheter till att kunna göra receptet. Lycka till.

Ny Kategori

Har bestämt mig för att lägga till en ny kategori. Har ju redan en Sims 3 kategori där jag brukar lägga upp husen jag inreder och så vidare. Men nu har jag ju även börjat lägga upp tips och så vidare när det kommer till sims 3. Därför tänkte jag lägga till en kategori vid namn Sims 3 tips och kommer att fungera på samma sätt som bloggtips.

Jag kommer alltså att skriva om tips och saker att tänka på, olika hemsidor man kan ladda ner otroligt snygga saker och så vidare. Ni får gärna ställa frågor om det är något ni undrar.



Wesleys hus

Igår laddade jag ner ett hur jädra snyggt hus som helst från en Sims sida. Jag var bara tvungen att göra en ny familj och inreda huset. Så här blev det:










Hallen och en insikt av köket



Ett fotografi utifrån och in på matsalen/myshörnan



Matsalen/Myshörnan



En vinkel från vardagsrummet



Köket



Sovrummet



Sovrummet


Sims update

Tänkte ge er lite Sims uppdatering av såväl när Midieval släpps och en kod som gör spelet lite roligare.
Sims 3 Midieval släpps den 24:e Mars, så alltså på torsdag. Det kommer att kosta ca 500 kronor vilket brukar vara normalt pris för icke expansionspackspelen. Jag slår vad om att spelen kommer att försvinna snabbt som attan, så skynda er till affärerna på torsdag.

Det finns en kod som man kan använda när man bygger i sims. Dock har jag inte provat på den än, men ska väl göra det snart.
Koden gör iallafall att man kan sätta möbler så att de inte följer rutsystemet. Nu lät det väldigt krångligt men som ni vet när man bygger i sims så är där rutor som man kan ha som mall när man sätter dit en vägg eller placerar möbler osv. Med hjälp av denna kod kan man sätta tex en blomma var som i en ruta, annars brukar det ju vara att man bara kan sätta tex en blomma på en ruta och vrida den. Man får experimentera själv för det är jättesvårt att förklara. Koden är iallafall: disableSnappingToSlotOnAlt

För att koden ska fungera MÅSTE man hålla ner alt, då kan du placera tex din blomma var som.



De Senaste Dygnen

I onsdags klockan 05.30 gick jag upp för att duscha med ett speciellt medel som är bakteriedödande och som man brukar duscha av sig med när man ska opereras. Jag och mor satte oss i bilen vid 6 för att köra ner till Lind. Väl där nere hade vi först problem med att hitta vart vi skulle eftersom Universitetssjukhuset är så fruktansvärt stort!

Till slut hittade vi och jag kom in på mitt rum där jag skulle få ligga efter operationen. Fick byta om till ett nattlinne och ett par stora trosor som påminde om boxerkalsonger/farmor trosor. Efter det åkte vi ner till käkkirurgin under marken i något som kallas för kulvert tror jag. Det är iallafall som typ en källare. Väl på käkkirurgin så skulle de sätta i en sådan där kanylsak i handen på mig. Efter det körde de in mig i operationssalen och mor var med så klart, det var då de skulle söva mig.

Fick super panik självklart, har ju aldrig blivit sövd förut. De sprutade in sömnmedel i kanylgrejen i handen och jag fick andas i en sån där mast. Sen snurrade allt och allt blev svart. Då var klockan ca kvart över 8. När jag vaknade var klockan runt halv 4-4 på eftermiddagen och jag mådde illa. Jag var väldigt trött självklart men hade inte ont. Jag kräkte upp blod som hade kommit ner i magen under operationen, och jag tyckte att jag var väldigt duktig, och det tyckte sjuksköterskorna också, att jag kräkte på sidan så jag lutade mig nästan ner mot golvet. Annars hade jag ju kvävt mig själv.

Jag fick åka upp på mitt rum och var trött och dåsig, hade även en kylmask på ansiktet för att svullnaden inte skulle bli allt för jobbig. Men den masken var väldigt stor, kall (i och för sig väldigt skön) och droppade ibland så att det kom vatten på mina sår på kinderna. Jag har ett sår på varje kind där kirurgerna var tvugna att skära upp för att kunna sätta dit skruvar som skulle göra så att underkäken sitter fast. Detta kommer inte att bli några ärr.

Mor, far och mormor kom och hälsade på mig vid 5 och jag hade knappt någon ork till att hålla ögonen öppna. Något mer hände inte det dygnet mer än att jag somnade 23.30 efter att ha kollat på Big Brother, hade faktiskt en snygg platt-tv på mitt rum (lyx!). En sjuksköterska väckte mig 06.30 för att spruta in medicin i kanylgrejen i handen. Efter det skulle jag få äta lite, dricka, och sedan tvätta mig med tvättlappar för att 10.50 träffa den ena kirurgen på möte. Var tvungen att se mig själv i spegeln och fick en chock.

Jag såg ut, och ser fortfarande ut som Jane i filmen Fun with Dick and Jane när hon har ställt upp som försöksperson för det dära medicinföretaget och fått en allergisk reaktion så att hon blev uppsvälld. Så ser jag ut. Hett va?

Efter att ha träffat kirurgen och pratat med henne fick jag sedan klartecken att åka hem. Mormor och morfar kom och hämtade mig runt 2-3 och vi körde hem till mig för att hämta saker. Efter det hem till mormor och morfar. Gårdagen slutade i mycket sömn, åt lite soppa och ännu mer sömn. Imorse vaknade jag 07.30 av mig själv av att jag var hungrig och kissnödig. Just det har glömt att berätta att på sjukhuset hade jag en kateter, väldigt effektivt eftersom man aldrig känner sig kissnödig, men fy fan när de skulle ta bort den. De satt ju dit den när jag var nersövd, läskigt ändå att någon har "pillat" på mig på de mer intima ställena.

Idag har jag ätit yoggi, kräm, mosad banan och druckit mycket chokladmjölk för att få ner den jävla antibiotikan. Fy fan den är förfärlig! Jag mår faktiskt bra, uppsvullen självklart och det är det som är jobbigt. Man är så spänd i ansiktet så det sticker till ibland. Idag har jag även badat, och fy vad skönt det var. En annan sak som är jobbig är att jag är så torr om läpparna och i mungiporna. Mina läppar är ritkigt förstorade, ungefär som om någon har sprutat in silikon eller botox.. så jag måste smörja med vaselin (haha, sara, tänker bara på dig) hela tiden.

Längtar till svullnaden lägger sig, och efter 6 veckor då jag kan börja tugga mat. Just nu sväljer jag flytande mat. Icke gott, men det funkar.
Kommer skriva mer, någon gång nästa vecka om hur jag mår, men just nu så mår jag helt okej faktiskt.

Frågor


Ett steg närmre

Snart är det dags. På ett sätt är det overkligt men på ett annat sätt vill man bara ha det överstökat och slippa vänta på skiten. Sjukskrivningsperioden kommer att vara tuff, smärtsam (man kan ju hoppas att den inte blir det) men ändå avkopplande. Jag behöver "semester", då min kropp inte vill göra någonting. Tror att det har med klimatet att göra och att jag inte rör på mig. Jag har börjat dansa lite i Evves produktion, får väl se hur det går eftersom jag inte kan dansa under den tid jag är sjukskriven. Så det blir att lära sig alla koreografier och annat på ungefär sex träningar.

Många har någon gång i sitt liv en svacka eller en dal ner då man mår som sämst. Man försöker att vara positiv och tack vare vännerna blir man det. Men när man sitter själv är det svårt att själv försöka pigga upp en. Jag hoppas att min "depression" går över efter sjukskrivningen.

London Calling

En Londonresa med familjen är bokad mellan den 17-19:e maj. Kan det bli så mycket bättre att åka till superfina London för att se Madame Tussauds, Big Ben, Picadilly Circles, The Docklands och mycket mycket mer. Jag lovar att jag ska ta fem miljoner foton eller mer inne på Madame Tussauds, and especially on Robert Pattinson.



RSS 2.0